Erfaring: Vi får resultater ved et nej – synd det er for sent…

2018-06-13 Slået fra Af tobias

”Risikoen for konflikt er for stor og folkeskolen kan ikke holde til en ny konflikt”. Nogenlunde så kort kan vi koge et af argumenterne for at stemme ”ja” til OK18 ned. Grundlæggende set blev resultatet solgt på to dele – ovenstående og på at vi skal stole på KL.

Jeg må indrømme, at jeg er blevet positivt overrasket over, at så mange kommuner, der før forsvor at indgå lokalaftaler, nu gør det. Vi mangler stadig de sidste argumentresistente kommuner som fx Kalundborg og Høje Taastrup, men vi er på rette vej.

Til gengæld er jeg forbitret over argumentet om, at et nej til overenskomsten ikke ville føre til forbedringer. Jernbaneforbundets overenskomstforslag med KL blev stemt ned – og den efterfølgende forhandling førte til væsentlige indrømmelser fra KL’s side. Ja – jernbanebossen truede med konflikt og satte tommelskruerne på KL. Det er også jobbeskrivelsen for en forhandler. Men det gav resultater på arbejdstidsområdet og pausereglerne. 

Nej’et gav resultater. Uden konflikt! Nu føler jeg mig lidt røvrendt af skræmmekampagnen, vi blev udsat for, om at et nej fører til konflikt – og fører til et ringere resultat end et ja… Erfaringen siger det stik modsatte – KL skal mødes hårdt mod hårdt.